Jak kombinovat víno a katův šleh

Nikdy by vás nenapadlo dát si dobré víno k takové hospodské klasice, jakou je katův šleh? On ani ten "kaťák" už není, co býval. Už se nedělá ze zbytků, ani z masa, které už má dost namále. Dnes už se připravuje z kvalitních a čerstvých surovin. Tak proč si k němu nedat i to dobré moravské víno, jako je naše Rulandské bílé: https://www.vinokurial.cz/rulandske-bile/.

Katův šleh

400 g vepřového nebo kuřecího masa

1 cibule

2 - 3 stroužky česneku 

1 paprika

2 - 3 nakládané okurky

4 lžíce kečupu

1 lžíce dijonské hořčice

1 nakládaná feferonka

1 lžíce kukuřičného škrobu

worcestrová omáčka

sůl

pepř

olej 

vývar nebo voda

Maso nakrájíme na tenké nudličky, osolíme, opepříme, vmícháme škrob a pokapeme worcestrovou omáčkou. Necháme hodinku uležet. Na trošce oleje orestujeme cibuli nakrájenou na klínky a česnek nakrájený na plátky. Přidáme papriku nakrájenou na proužky, okurku nakrájenou na kousky a feferonku.

Pár minut restujeme a přidáme kečup nebo protlak s hořčicí. Vše smícháme a zředíme vývarem nebo vodou do požadované hustoty. Na jiné pánvi na troše oleje orestujeme maso, prudce až zbělá, kuřecí stačí cca 3 minuty. Maso přidáme do omáčky a společně prohřejeme. Dochutíme solí nebo pepřem. Podáváme s bramboráčky, hranolky, nebo rýží.

Zdroj: https://www.toprecepty.cz/recept/67711-katuv-sleh-po-mem/