Ke kuřecímu řízku s bramborem nebo s kaší jedině vychlazené pivo? Zkuste změnu. Dejte si k němu dobré moravské víno, jako je naše Rulandské bílé: https://www.vinokurial.cz/rulandske-bile/.
Kuřecí řízek trochu jinak
2 kuřecí prsa
1 lžíce solamylu
lžička citronové šťávy
půl lžičky jedlé sody
vejce a strouhanka na obalení
sůl
tuk na smažení
Kuřecí prsa rozkrojíme na dva tenčí řízky, lehce naklepeme a osolíme. Smícháme solamyl se sodou a vmícháme do masa. Zakápneme citronem a dáme na cca hodinu do lednice. Půl hodiny před smažením maso vytáhneme a namočíme do rozšlehaného vejce. Poté řízky vytáhneme a obalíme ve strouhance. Smažíme na rozpáleném tuku dozlatova.
Zdroj: https://www.toprecepty.cz/recept/63930-kureci-rizek-jinak/